exclusief eten in amsterdam

5 keer exclusief uit eten in onze hoofdstad

Wie van gastronomisch dineren houdt, kan zijn hart ophalen in de hoofdstad. Luxe dineren is natuurlijk een ongekende luxe. Maar wanneer je dit doet, wil je natuurlijk wel graag een buitengewone ervaring. Zowel qua eten, smaken als beleving. Maar hoe maak je nu een keuze uit het overweldigende aanbod in Amsterdam? We zetten daarom even de top 5 voor je op een rij. Al deze restaurants hebben een bijzonder karakter. Ze zullen zeker zorgen voor een unieke ervaring op gastronomisch gebied.

Spectrum (voorheen Librije’s zusje)

Wie van gastronomisch eten houdt, kent zeker de Librije in Zwolle. Eén van de meest bekende toprestaurants in Nederland. In 2014 opende de Librije een vestiging in Amsterdam. En al na zeven maanden stond dit restaurant op nummer 7 in de Lekker top 100!! In 2018 gaat het restaurant verder onder de naam Spectrum. Het is gevestigd in het Waldorf Astoria. Een must voor elke foodie om een keer te proberen!

Moon

Gastronomisch dineren op een paar honderd meter hoogte with a view? Bij Moon kan het! Bij dit twee sterren restaurant geniet je van fine dining met uitzicht op het IJ. De tafels draaien daarbij om de open keuken heen. Zo geniet je van een 360 graden panoramaview terwijl je aan het eten bent. De kaart is zeer avontuurlijk met exclusieve seizoens- en streekgerechten. Ook wordt er elke twee maanden een andere gastchef uitgenodigd. Deze geeft de bestaande gerechten elke keer een unieke, andere twist.

Supperclub

De supperclub is een begrip in Amsterdam. Het is een bar, club en restaurant ineen. Naast een overheerlijk 5-gangen diner geniet je er van een wervelende show. Deze is elke avond weer anders. Je diner kun je aan tafel of liggend op een bed nuttigen. Een unieke ervaring dus! De Supperclub is gevestigd aan de Singel, maar heeft ook een eigen drijvende variant: De Supper Cruise.

Gard restaurant Bijlmer Arena

Amsterdam heeft restaurants met alle keukens die je maar kunt bedenken. Zo is er in de Bijlmer Arena sinds kort ook een Scandinavisch gastronomisch restaurant: Gard restaurant Bijlmer Arena. Leuk om een keer te proberen Scandinavisch dineren. Dat is weer eens wat anders dan anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van in biet gemarineerde gebakken zalm met ingelegde rode ui, mosterdsaus en dille aardappels? Het prijsniveau is zeer vriendelijk en je eet er à la carte. Perfect in combinatie met een avondje uit in één van de Bijlmer Arena theaters.

Ciel Bleu

Op nummer 3 in de Lekker top 100 vinden we Ciel Bleu. Bekroond met maar liefst twee michelinsterren. In het hartje van de Amsterdamse Pijp, in het Okura Hotel op de Ferdinand Bolstraat geniet u van een heerlijk seizoensgebonden diner. Samen met de wijnen vormen deze een perfect harmonisch geheel. De entourage is er rustig en sereen en je geniet er van een prachtig uitzicht. Ook dit restaurant bevindt zich namelijk op de 23e verdieping. De grote panoramaramen bieden een fenomenaal uitzicht op Amsterdam.