Is Pole fitness iets voor jou

Is Pole Fitness iets voor jou?

Wat is pole fitness?

Je hebt het misschien al een keer ergens voorbij zie komen, maar wat is pole fitness nu precies? Tijdens deze intensieve workout komt de combinatie van kracht, lenigheid en souplesse terug. Je werkt aan een leuke choreografie terwijl iedere spier in het lichaam een flinke oppepper krijgt. De lessen zijn niet alleen heel erg leuk om te doen, je traint ook in een relatief korte tijd jouw core, rug, arm en benen. Oftewel, een full-body workout die zeker niet gaat vervelen.

Wat zijn de voordelen van pole fitness?

De voordelen van pole fitness zijn erg divers. Naast dat het een leuke les is om te volgen met vriendinnen of gewoon alleen, verleg je ook continu je grenzen en je zoekt je grenzen op. In een relatief korte tijd werk je op intensief niveau aan je kracht, waardoor je naar verloop van tijd merkt dat iedere oefening net even wat makkelijker gaat in de paal. Echter is pole fitness compleet het tegenovergestelde van paaldansen en hoef je je geen zorgen te maken dat het er verleidelijk uit ziet.

Voer verschillende oefeningen uit tijdens een les pole fitness

Doordat je tal van oefeningen uit kunt voeren tijdens een les pole fitness, wordt iedere training weer anders. En dat maak het juist leuk! Een aantal voorbeelden van oefeningen die aan bod kunnen komen zijn de pole climb squat, de pull-up crunch en de oblique crunch. In het begin kun je last hebben van spierpijn en een aantal blauwe plekken aan de les overhouden, maar oefening baart kunst! Het is daarom erg verstandig om na een proeflesje vaker terug te komen.

Voel je zelfverzekerd door pole fitness te beoefenen

Niet alleen merk je dat je fitter wordt, lesjes in de paal kunnen ook jouw zelfvertrouwen een flinke boost geven. Of je nu enige fitness ervaring hebt of nog helemaal geen, iedere les is erg laagdrempelig en hierdoor voor zowel de beginnende sporter als de ervaren sporter goed uit te voeren. Kom je een keer alleen naar de les of met vrienden of vriendinnen? De keuze is volledig aan jou!