2018 Goede voornemens: op zoek naar evenwicht.

De goede voornemens van 2018: op zoek naar evenwicht

Nu het nieuwe jaar weer is begonnen, zijn ook veel mensen weer begonnen aan hun nieuwe voornemens. Iedereen eet gezond, sportscholen maken massaal reclame en iedereen lijkt wel heilig geworden. Toch duurt dit vaak niet lang, want in februari zijn de meeste mensen hun goede voornemens 2018 alweer vergeten. Hoe houd je jouw goede voornemens 2018 vol?

Leg de lat niet te hoog

Veel mensen doen altijd alsof je de lat lekker hoog moet leggen en jezelf moet uitdagen, maar bij goede voornemens werkt het niet zo. Als je in 2017 vrijwel niet hebt gesport, is het onredelijk om van jezelf te verwachten dat je in 2018 iedere ochtend gaat hardlopen en twee keer per week naar de sportschool gaat. Zet realistische verwachtingen. Begin met jezelf voor te nemen een keer per week naar de sportschool te gaan. Mocht dit lukken, dan kun je jouw lat langzaam omhoog gaan schuiven.

Gezond eten in 2018

Een groot gedeelte van de mensen heeft als goede voornemen gezonder te gaan eten in 2018. Een mooi voornemen, maar je moet natuurlijk wel weten wat gezond eten precies is. Verdiep je dus eerst een aantal dagen of weken in gezonde voeding en ga niet lukraak dingen koken. Leg ook doelen voor jezelf vast. Wil je iedere avond een gezonde maaltijd koken, ga je de strijd aan met de frisdrankautomaat op je werk of ga je meer groente eten? Door een duidelijk doel voor ogen te hebben is de kans groter dat je deze bereikt. Houd het ook bij een paar goede voornemens en neem geen 2018 goede voornemens. 2018 goede voornemens is teveel, je zult het overzicht kwijtraken en niks behalen.

Wat te doen bij een dip in je voornemen?

Veel mensen hebben het probleem dat als zij eenmaal een week niet naar de sportschool zijn geweest, zij meteen opgeven. Dit moet je zeker niet doen. Het is goed om voor ogen te houden dat niemand perfect is en dat fouten gemaakt worden. Het is helemaal niet erg als je een dag niet gezond hebt gegeten maar gewoon een pizza hebt besteld. Dat is menselijk. Probeer jouw te bekijken op de lange termijn.