zorgopleiding

Welke zorgopleiding past bij jouw persoonlijkheid?

Buikpijn van je eindexamens en dan ook nog eens stress voor je studiekeuze? Het is een bekend probleem voor studenten. Een studie kiezen is een belangrijke keuze in je leven. Deze keuze heeft invloed op je toekomst, je baan en je leven voor de komende paar jaar. Dit is niet zomaar iets! Je voelt de druk van jezelf en je omgeving en je wilt niet de verkeerde keuze maken en tijd verspillen. Je studiekeuze is belangrijk, dat weet jij ook wel, maar leg ook niet te veel druk op jezelf. Als je volledig in de stress schiet, zul je beslist niet de beste keuze maken en dat moeten we niet hebben. In deze blog lees je de beste tips voor het kiezen van de perfecte opleiding. 

Doe je research en volg je gevoel 

Als je gaat afstuderen en op zoek bent naar de perfecte vervolgopleiding, is het belangrijk om te beginnen met een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden. Er zijn opleidingen in overvloed en door bewust te zijn van de opties is het makkelijker om de juiste keuze te maken. Het kan ook helpen om al eens na te denken over waar je graag zou willen werken in de toekomst. Dit kan helpen met het inperken van je opties en dit helpt met de keuzestress die je misschien ervaart. Als je bijvoorbeeld wil werken bij Archipel, dan kun je je zoektocht alvast richten op zorgopleidingen en dan hoef je bijvoorbeeld niet langer te zoeken naar technische opleidingen. Plezier hebben in je werk is natuurlijk het belangrijkste wat er is. Daarom is het ook van groot belang om te kijken naar de dingen waar je gelukkig van wordt. Vertrouw op je eigen intuïtie en maak de keuze waar jij gelukkig van wordt. 

Praktijkgericht leren 

Een traditionele opleiding is niet voor iedereen de beste keuze. Als je graag verder wil studeren, maar geen fan bent van lange dagen in de schoolbanken, dan denk je misschien dat een vervolgopleiding niet bij jou past. Maar dat is helemaal niet waar, ook voor jou bestaat de perfecte opleiding. Heb je weleens nagedacht over praktijkgericht leren? Er bestaan namelijk opleidingen waarbij je maar één dag per week naar school gaat en de andere vier dagen meewerkt bij een leerwerkplek naar keuze. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Misschien wel, maar toch is het zo. Het is een BBL opleiding zorg Brabant, zo combineer je theorie en praktijk. Wat ook mooi is aan zo’n BBL opleiding is dat je op het moment dat je afstudeert al heel wat ervaring hebt opgedaan in het vakgebied waarin je graag wilt werken.