wat zijn de voordelen van alkaline water

Wat zijn de voordelen van alkaline water drinken?

Dat er verschillen in water zit is wel bekend. Zo is zeewater vaak zout water en binnenlands water is dikwijls zoet water. Maar wist je ook dat alle dranken waarin water is verwerkt sterk van elkaar kunnen verschillen? Veel mensen hebben daar geen idee van en denken dat water gewoon water is zonder dat er een verschil tussen zit. Een nieuwe trend is het drinken van alkaline water. Maar wat is alkaline water? En wat zijn de voordelen van alkaline water?

Wat is alkaline water?

Het zuurgehalte in water wordt weergegeven door middel van de pH-waarde. De pH-waarde schaal loopt van 1 t/m 14. Drink je water met een pH-waarde van 7, dan drink je pH-neutraal water. Een pH-waarde de 7 hebben een hogere zuurgraad. Water met een hoge zuurgraad wordt ook wel acide water genoemd. Water met een pH-waarde van 8 of hoger wordt basisch water genoemd. Veel dranken die wij binnenkrijgen, zoals frisdranken, sappen en koffie bevatten acide water. Kraanwater daarentegen is in de meeste gevallen licht basisch water. Alkaline water is water wat door middel van een minerale of elektrische procedure volledig basisch wordt gemaakt met een pH-waarde van tussen de 8 en 10.

Waarom alkaline water drinken?

De dag door eten of drinken wij voedsel en drank waarin water is verwerkt. Dit water heeft vrijwel altijd een hoge zuurtegraad. Dit is niet altijd even gezond voor het lichaam. Alkaline water of basisch water drink je dus eigenlijk om het lichaam te ontzuren. Omdat het lichaam om antioxidanten vraagt voor een sterk immuunsysteem is het drinken van alkaline water zeer goed omdat het vol met antioxidanten zit. Maar het is voor nog meer zaken gezond. Wat zijn de voordelen van alkaline water?

De voordelen van alkaline water

Ben je iemand die regelmatig darmklachten heeft? Dan is alkaline water aan te bevelen. Het water helpt namelijk om de darmflora te versterken en zorgt voor een goede werking van de darmen. Naast de darmen heeft alkaline water een reinigende werking voor het hele lichaam. Alkaline water is ook zeer goed voor het bloedvatenstelsel. Mensen met een te hoge cholesterol en hart- en vaatproblemen kunnen baat hebben bij alkaline water, want het ondersteunt het hart en de bloedvaten en verlaagt de cholesterol. Alkaline water wordt ook veel door sporters gedronken. Het water zal namelijk zorgen voor een veel sneller herstel van de spieren na het sporten.