wat kost een apk-keuring

Wat kost een APK-keuring?

De APK – dit staat voor Algemene Periodieke Keuring – is een wettelijk verplichte controle die meestal één keer per jaar wordt uitgevoerd. Tijdens een APK-keuring beoordeelt een ervaren keurmeester je auto op verschillende punten, waaronder de verlichting, de remmen, de banden en de uitstoot van schadelijke stoffen. Maar waar kun je voor een apk-keuring terecht? Wat gebeurt er tijdens zo’n APK-keuring? En wat kost een apk keuring eigenlijk? Je leest het in dit artikel.

Wat gebeurt er tijdens een APK-keuring?

Tijdens de APK controleert een keurmeester je auto op de volgende onderdelen:

  • Verkeersveiligheid: het draait hierbij om je remmen, wielophanging (dit is hoe je wielen aan je auto vastzitten), schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie (het skelet van je auto);
  • Milieu: dit onderdeel gaat over de uitstoot van uitlaatgassen;
  • Registratie: hierbij hebben we het over je kilometerstand, identificatienummer en de hoeveelheid brandstof die je gebruikt.

Een APK-keuring is een momentopname en zegt niets over hoe het de rest van het komende jaar met je auto zal gaan. Wil je zeker weten dat al je onderdelen nog lang meegaan? Dan is het goed om een grote beurt te laten uitvoeren.

Wie kan je auto APK-keuren?

De APK-keuring wordt altijd uitgevoerd door een keurmeester. Hij controleert je auto op de veiligheidseisen en milieueisen die de overheid stelt. Hiervoor kun je terecht bij Carteam, een betrouwbare groep van autobedrijven. Bij Carteam staan professionele monteurs en keurmeesters klaar om je auto te controleren en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan alle regels. Met hun uitgebreide kennis en expertise zorgen zij ervoor dat je auto weer veilig en betrouwbaar de weg op kan.

Wat kost een APK-keuring?

Een APK-keuring is verplicht, dus is het niet gek dat je die zo goedkoop mogelijk wilt laten uitvoeren. Gelukkig ben je bij Carteam nooit meer geld kwijt dan echt nodig is. Of het nu gaat om een APK-keuring, een grote beurt of zelfs een specifieke dienst zoals een aircoservice, je auto is bij Carteam altijd in goede handen. Breng je auto daarom zo snel mogelijk naar een Carteam-garage en wees verzekerd van voordelig onderhoud van topkwaliteit!