wat is de ideale kartonsoort

Wat is de ideale kartonsoort voor life-size POS-materiaal?

Als eigenaar van een winkel – ongeacht wat voor zaak dit is – wil je het juiste POS-materiaal neerzetten. Met POS-materiaal prikkel je je klant tot een impulsaankoop en maak je tegelijk duidelijk welke producten er in de aanbieding zijn. POS-materiaal bedrukken is een vak apart, want het materiaal moet volledig bij je winkel passen en tot de verbeelding van je klanten spreken. Kubussen en een paar borden zijn leuk, maar rond Pasen wil je toch veel liever een levensgrote paashaas in je winkel hebben staan? En wat dacht je van life-size displays die helemaal bij de stijl van je winkel passen? In dit artikel vertellen we je hoe je het perfecte, unieke POS-materiaal voor jouw zaak kunt laten maken.

Van welke kartonsoort wordt het beste POS-materiaal gemaakt?

POS-materiaal wordt meestal van karton gemaakt. Voor life-size displays gaat het hierbij om honingraatkarton. Deze kartonsoort heeft een stevige buitenlaag met aan de binnenkant honingraatcellen van een zachter soort karton. Weet je niet wat je je bij honingraat moet voorstellen? Denk dan aan de vorm die je in een bijenkorf, -kast of -nest ziet.

Waarom is honingraatkarton zo geschikt voor life-size POS-materiaal?

Honingraatkarton is een materiaal dat stevig en sterk is, maar toch licht van gewicht is. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor het maken van promotiemateriaal, dat zowel duurzaam als praktisch moet zijn. Het mooie van honingraatkarton is dat het op verschillende manieren kan worden bedrukt, zoals digitaal of met behulp van de zeefdruktechniek. Bovendien is het in verschillende diktes verkrijgbaar en daarom altijd geschikt voor de toepassing die jij in gedachten hebt. Last but not least: honingraatkarton wordt bij het hoogstaande zeefdrukbedrijf Aelen en van Leeuwen gemaakt van milieuvriendelijk FSC-karton, waardoor je met een gerust hart kunt kiezen voor dit duurzame materiaal.

Waar kun je POS-materiaal laten bedrukken?

Het POS-materiaal van je winkel moet natuurlijk naadloos aansluiten op de visie en uitstraling van je zaak. Daarom is het belangrijk om je winkel display te laten bedrukken door een partij die je ideeën serieus neemt. Aelen en van Leeuwen maakt POS-materiaal dat volledig aansluit op je visie. Het POS-materiaal is niet alleen een feest voor het oog, maar prikkelt je klanten ook nog eens tot aankopen. Bovendien kun je het materiaal gemakkelijk opbergen en hergebruiken bij toekomstige acties. Met het honingraatkarton-promotiemateriaal van Aelen en van Leeuwen zijn de mogelijkheden dus eindeloos.