Waarom zijn goji bessen zo gezond?

Dezer dagen heb je zeker hier en daar al eens over Goji bessen gehoord. En wie de Goji bes kent weet natuurlijk ook dat deze bij de superfoods gerekend worden. een superfood is de verzamelnaam voor voedingsmiddelen met een hoog voedingsstoffen gehalte en bevatten tevens bioactieve stoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten.

Goji bes als superfood

Dat goji bessen tot de superfoods gerekend worden heeft het o.a. te danken aan zijn hoog vitamine gehalte ( B1, B2,B6 en E). Ook zijn er meer dan 20 soorten mineralen in de vrucht aanwezig waaronder Zink, Selenium, Koper, Fosfor, IJzer en Calcium.
Er zijn maar liefst 18 verschillende aminozuren terug te vinden in deze superfood waarvan 8 van deze behoren tot de essentiƫle aminozuren, welke voorname bouwstenen zijn van verschillende lichaamsfuncties. Goji bessen zijn daarbij dan nog eens uitgerust met de stof Beta- sisterol, welke wordt aanzien als natuurlijk ontstekingsremmer.

Wat maakt Gojibessen zo gezond?

Onderzoek heeft bewezen dat Gojibessen stoffen als antioxidanten en niacine bevatten.
Deze stoffen helpen niet alleen kanker te voorkomen maar zijn ook bevorderend voor hart – en vaatziekten. Daarnaast vangen antioxidanten (ook in groene thee te vinden) vrije radicalen op en zorgen zo mee voor de afvoer van gifstoffen, opbouwen van het immuunsysteem en het verlagen van de cholesterol.

Hoe werken de antioxidanten in goji bes?

Door het hoog gehalte aan antioxidanten in de gojibessen kan dit het verouderingsproces vertragen. Door het vangen van de vrije radicalen die in het lichaam vrijkomen wordt DNA schade voorkomen. Veroudering treedt op als het DNA beschadigd raakt en zo de functie van de cellen wordt geremd. De Antioxidanten die talrijk in deze bes aanwezig zijn, voorkomen dit verouderingsproces.

Een gezonde huid

Goji bessen zijn rijk aan het beta-caroteen pigment, die de gezondheid van de huid bevorderd. De bessen zouden zelfs huidaandoeningen tegengaan die gepaard gaan met een overdaad aan UV-licht.

Goed voor de ogen

Goji bessen gaan degeneratie of veroudering van de ogen tegen. Bij sommige mensen kan dit blindheid veroorzaken op oudere leeftijd. Ook is het een natuurlijk middel tegen, en een behandeling van glaucoom.

Diabetis

Goji bessen laten hun suikers traag in het bloed vrij. Dit heeft als voordeel dat de suikerspiegel stabiel zal blijven. Vele studies hebben bewezen dat de bessen de insulineresistentie zullen verminderen . Dit is het geval bij diabetici. De stoffen in de bessen zullen lichaamscellen gevoeliger maken voor insuline . Deze bes is dus geschikt voor diabetici