Waarom drink je Matcha? Vier redenen om er elke dag van te genieten!

Matcha thee is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, en dat is niet zomaar zonder reden. Deze groene thee, die zijn herkomst vindt in Japan, biedt namelijk vele gezondheidsvoordelen die andere theesoorten simpelweg niet hebben. Matcha komt in een poedervorm, want gedroogde theebladeren worden goed gemalen zodat het hele blad kan worden geconsumeerd voor de beste gezondheidsresultaten. Laten we eens kijken waarom je zou moeten beginnen met matcha thee en hoe jij jouw dag een boost kan geven! 

1. Matcha beschikt over krachtige antioxidanten

Wist je dat een lepeltje matcha meer antioxidanten bevat dan uiterst gezonde gojibessen, pure chocolade, granaatappel of spinazie? Sterker nog, matcha beschikt over veel meer antioxidanten dan normale groene thee, waardoor een kopje matcha thee drinken gepaard gaat met verbetering van onder meer de hartgezondheid, bestrijding van kanker en vertraging van het verouderingsproces. Dit komt doordat antioxidanten de bestrijding van vrije radicalen aangaat, welke het immuunsysteem kunnen vernietigen en celbeschadiging, kanker, veroudering en zelfs slechtziendheid veroorzaken.

2. Matcha is goed voor de huid

Wil je optimaal voor je huid zorgen, dan is matcha de beste optie als je warme thee kopen wilt! Matcha-thee beschikt namelijk over ongekend hoge gehaltes aan vitamine A, B, C, E en K. Met al deze vitamines geniet je van vele huidvoordelen. Bijvoorbeeld, vitamine C stimuleert de collageenproductie en vermindert in sommige gevallen de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. 

Daar komt bij dat Matcha rijk is aan de stof methylxanthine, dat erom bekend staat de microcirculatie in de huid te bevorderen, wat leidt tot een gezondere, meer stralende huid.

3. Moe? Matcha geeft een sterkere energieboost dan koffie

Net zoals koffie, bevat matcha een goede dosis aan cafeïne. Het eigenlijke verschil tussen matcha en koffie is dat matcha beschikt over ongeveer een derde van de cafeïne in een kop koffie en je meer “zachte” energie geeft in plaats van nervositeit. Dit komt doordat de cafeïne in matcha tot drie uur nodig heeft om te worden geabsorbeerd, wat betekent dat het je energiek houdt voor een langere periode. Er zijn dan ook veel matcha-drinkers die melden dat ze zich meer gefocust en energiek voelen zonder een cafeïnecrash te ervaren. 

4. Matcha kan helpen om vet te verbranden

Wil je al het goede doen om je metabolisme te stimuleren en gezond af te vallen? Dan heb je matcha nodig in je leven! Dit krachtige elixer versnelt namelijk het stofwisselingsproces en verhoogt de capaciteit van het lichaam om meer calorieën te verbranden. Er zijn zelfs verschillende onderzoeken die beweren dat wanneer je matcha drinkt vóór de training, de vetverbranding met ongeveer 25% kan toenemen.