Vier lekkere gezonde salades

Vier lekkere gezonde salades.

Omdat lekkere salades altijd in de smaak vallen en niet moeilijk te bereiden zijn, is het ideaal als lunch, tussendoortje of zelfs als maaltijd. Je kunt eindeloos variëren en ingrediënten toevoegen of weglaten. Hieronder zijn vier recepten om in een handomdraai lekkere salades te maken.

1. Klassieke salade
We trappen af met een klassieker. Deze lekkere salade valt altijd in de smaak en is haast onmisbaar bij je avondeten.

– 1 tomaat
– Halve komkommer
– Rucola sla
– Blikje maïs
– Zilveruitjes
– 1 hardgekookt eitje
– Olijfolie/azijn/citroensap

Snij de tomaat en komkommer in partjes. Meng het met de overige ingrediënten. Snij het eitje in schijfjes en leg het bovenop de salade. Breng het op smaak met wat olijfolie, azijn en/of citroensap. Deze lekkere frisse salade heb je in slechts een paar minuten op tafel getoverd!

2. Rijstsalade
Deze lekkere salade is een tikkeltje anders dan de salades die we misschien gewend zijn. Maar daarom zeker niet minder lekker. Ben je op zoek naar lekkere maaltijdsalades? Nou, probeer deze dan eens!

– 100 gram gekookte zilvervliesrijst
– 1 rode paprika
– 1 verse rode biet
– Blik tonijn
– Paar takjes koriander
– Blikje maïs
– Peper/zout

Snij de paprika en rode biet in stukjes en voeg daar de maïs aan toe. Bij de rijst voeg je het blikje tonijn en de fijngesneden koriander. Schep de gewenste hoeveelheid rijst op een bord en doe daarover het mengsel van paprika, rode biet en maïs. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Voilà, je lekkere salade is klaar om opgegeten te worden.

3. Wortelsalade
Deze lekkere frisse salade is zeer makkelijk te bereiden. Bovendien ook nog eens vegetarisch.

– 250 gram gekookte wortelen in stukjes
– 3 bosuitjes
– 3 takjes peterselie
– Pitloze olijven
– Zonnebloemolie
– Azijn
– Peper/zout

Snij de olijven en bosuitjes in stukjes en voeg dit toe aan de wortelen. Voeg twee eetlepels zonnebloemolie toe aan het geheel en meng alles door elkaar. Snij de peterselie fijn en garneer de salade hiermee. Breng het tenslotte nog op smaak met peper en zout, eventueel ook wat azijn.

lekkere gezonde salades

4. Couscoussalade
Met warm weer eten we het liefst lekkere maaltijdsalades. Fris, vullend en gezond. Deze ga je nog vaak maken hierna!

– 250 gram geweekte couscous
– 1 gerookte kipfilet
– Verse bladspinazie
– Rode puntpaprika
– 1 rode appel
– 1 tomaat
– 4 takjes koriander
– Handje cashewnoten

Snij de kipfilet, bladspinazie, puntpaprika, appel en tomaat in stukjes. Snij ook de koriander fijn en meng alles samen met de couscous. Strooi er als laatst nog wat cashewnoten over, voor een lekkere bite. Van alle lekkere salades is deze een absolute keeper!