persoonlijke verzorging

Tips voor persoonlijke verzorging

We zitten met zijn allen nu al meer dan een jaar erg veel thuis. Werken wordt veelal vanuit huis gedaan, na 21 uur mogen we de straat niet meer op en de horeca is al maanden dicht. Alle reden om je verzorging te laten verslonzen en de hele dag in een trainingsbroek binnen te zitten. Echter zijn er nog veel meer redenen om in tijden van een lockdown, juist goed voor jezelf te zorgen. Je zult het vast al wel gemerkt hebben: wanneer je lekker warm hebt gedoucht, je pyjama hebt verruild voor je dagelijkse kloffie en je gezicht en lichaam de nodige verzorging hebt gegeven, voel je je vaak beter dan wanneer je in je pyjama blijft hangen. Daarom kan een goede persoonlijke verzorging je juist helpen om een lockdown door te komen. Haal daarom de juiste producten voor persoonlijke verzorging in huis en lees onderstaand artikel en je zult frisser de lockdown uitgaan dan dat je erin ging!

Gezond ritme of routine

Als je elke dag vanuit huis werkt, kan een gezond ritme of routine er gemakkelijk bij in schieten. Dat is natuurlijk helemaal niet zo erg, maar voor je eigen gevoel en energie is het vaak wel beter om iets te doen aan gezichtsverzorging. Een frisse look met een aantal crèmes of serums geeft je immers een lekker gevoel. Schaf daarom een aantal goede producten voor je huid aan en begin met die routine. Haal je make-up er iedere avond af, zorg dat je gezicht goed schoon wordt en geef je huid een hydraterende boost met crèmes. Hierdoor ga je je vanzelf beter voelen!

Koude douche

Wat ook goed is om je huid en energie een boost te geven, is door je lekkere warme douche in de ochtend te eindigen met een koude douche. Velen van ons moeten er waarschijnlijk niet aan denken om onder ijskoud water te staan. Het is echter bewezen dat koud water goed is voor je immuunsysteem, je huid, de bloedcirculatie, je algehele gesteldheid en zelfs helpt tegen gewichtsverlies. Velen beweren zelfs dat mensen die regelmatig koud douchen minder vaak ziek zijn.

Besteed ook aandacht aan je handen en voeten

Het is niet alleen de huid van je gezicht die aandacht moet krijgen. Wat dacht je van je handen en voeten?  Tijdens koude dagen kunnen je handen en voeten al gauw droog aanvoelen. Zorg daarom voor de nodige hydraterende crèmes en scrub regelmatig je handen en voeten om ze van dode huidcellen te ontdoen. Wat ook helpt voor zachtere handen en voeten is een gevarieerd dieet.