zwemoefeningen

Thuis je zwemoefeningen maken

Een gezond lichaam blijft in beweging, vandaar dat je thuis veel mogelijkheden hebt op je fitness oefeningen uit te voeren. Dit geldt net zo voor zwemmen om gezond in beweging te blijven, en ook nog eens te kunnen relaxen met zwemplezier. Met je eigen opzetzwembad kun je thuis ook zeer gemakkelijk je bewegingsoefeningen thuis uitvoeren.

Opzetzwembad voor thuis

Veel sportoefeningen kun je thuis doen wat niet per se op een sportschool of fitnesscentrum uitgevoerd hoeft te worden. Zo kun je ook je zwemoefeningen thuis doen met je eigen opzetzwembad.

Een opzetzwembad is een makkelijk aan te leggen zwembad voor in je tuin dat meer zwemruimte geeft dan een opblaaszwembad. Tevens is een opzetzwembad een zeer goedkope oplossing voor het aanleggen van een kwalitatief zwembad voor thuis.

Hiermee creëer de ideale zwemruimte en mogelijkheden waarin je thuis je zwemoefeningen kunt doen.

Welke oefeningen kun je doen

We laten je hier zien welke oefeningen je thuis kunt doen met het gebruiken van je eigen opzetzwembad.

Trainen voor cardio

wall kicking – ga in water liggen en hou je vast aan de rand van het zwembad, maak daarna trappende bewegingen in het water. Hiermee train je het strekken van de armen en de quadriceps van de benen.

ademhaling – train je ademhaling met een wall flip. Combineer dit met wall kicking en maak de flip voor de overkant van de zwembad bereikt. Hiermee train je de ademhaling en sprint conditie.

Schouder werk trainen

Gebruik het zwembad om je schouders te revalideren of voor te bereiden voor de volgende training oefening. Interne/externe rotatie oefeningen hebben een positieve invloed op schouder stabiliteit en blessure preventie.

Om te beginnen beweeg je handen heen en weer (een paar centimeter onder het wateroppervlak). Als je je goed voelt en je wilt wat spanning toevoegen, doe dan een peddel om of dompel zelfs een kleine zwemplank onder om weerstand toe te voegen.

Krachttraining voor je schouders met het maken van een golfslag. Ga in een half zittende positie staan in het zwembad en houdt de kickboard zijwaarts recht voor en beweeg deze van je af en naar je toe. Hoe meer je het kickboard onderdompelt, hoe meer weerstand er is en hoe moeilijker de workout wordt. 

Benen trainen 

Verticaal Trappen – als je zwembad diep genoeg is, zou verticaal trappen een deel van je routine moeten zijn. Verticaal trappen is wanneer je in water trapt dat te diep is om in te staan. Het is belangrijk om een goede houding te hebben. 

Tuck Jump In het ondiepe gedeelte. Sta in het water met je armen langs je zij en je rug recht. Spring door je knieën tot aan je je borst en duw je benen zo snel mogelijk weer terug naar de bodem. 

Stroomlijn sprong in het ondiepe gedeelte. Ga met je handen in een perfecte gestroomlijnde positie staan, dompel je onder tot je kin en spring onmiddellijk zo hoog als je kunt, keer op keer.

Beide spring activiteiten zorgen voor veel cardio en een geweldige beentraining met minimale impact op je gewrichten. Als je goed op je vorm let, kun je leren hoe je het beste van de muur af kunt duwen als je uit een bocht komt.