Rolstoel of traplift regelen doe je zo!


Veel kleinkinderen zijn dol op hun opa en oma en gaan ook graag naar ze toe. Als dochter daarentegen zie je je ouders met de jaren veranderen. Iets wat jouw kinderen niet zo snel zien. Die houden meer van de warmte, gezelligheid en natuurlijk de eindeloze snoepjes die ze van hun krijgen. Want er is niets zo fijn als verwend worden door opa en oma! Op een gegeven moment ontdek je als dochter dat je ouders het huishouden zelf niet meer goed aankunnen en hulp nodig hebben. Veel ouderen zijn te eigenwijs om toe te geven aan hun handicap en willen alles nog ‘zelf’ doen. Dit kan zorgen voor heel wat frustraties en ongerustheid. Want hoe laat je je ouders achter wanneer je eigenlijk weer naar je werk moet. En gedachtes zoals ‘kunnen ze zelf nog wel voor hun avondmaaltijd zorgen?’ houden je bezig. Op een gegeven moment moeten ze zich er toch aan geloven en komt er al snel een rolstoel in huis. Veel rolstoelen zijn makkelijk te regelen. Bij de plaatselijke kringloop kan je vaak wel een tweedehands exemplaar regelen om zo uit te testen of de stoel iets voor je ouders is. Als de een nog goed ter been is kan hij makkelijk de ander voortduwen. Beweging is immers goed voor de conditie!

De traplift is echt een uitkomst

Veel ouderen wonen in een huis met meerdere etages. Op een gegeven moment is de trap een te grote opgave om te ‘beklimmen’. Zeker wanneer de rolstoel regelmatig wordt gebruikt zijn de spieren niks meer gewend wat betreft traplopen. Als dochter spoken er vanaf dat moment allerlei gedachten door je hoofd. Want wat is het beste voor jouw ouders? Is het huis verkopen een optie of is het niet te doen in de huidige markt? Is het een idee om je ouders bij jou thuis te laten wonen? Of is het mogelijk om het huis aan te passen zodat alle voorzieningen op de begane grond aanwezig zijn? Daarnaast zal het bejaardenhuis ook als gedachte door je hoofd passeren. Al is dit een vrij dure optie en een mooi appartement huren is ook vaak erg duur. Een traplift is dan een mooie oplossing om eerst uit te proberen. Zo kan zowel de benedenverdieping als de bovenverdieping gebruikt worden zonder dat de woning verbouwd hoeft te worden. 

Traplift regelen zonder problemen

Er zijn heel wat aanbieders op de markt die allemaal beschikken over de mooiste trapliften. Ze claimen dat ze de trapliften kunnen aanpassen aan de bijzonderheden van een huis. Dit zijn mooie beloften en menigeen kijkt er naar uit om zo’n traplift te laten plaatsen. Dit zou voor veel gemak zorgen en je ouders zullen zich weer mobiel voelen om zichzelf te verplaatsen. Wie wil dit nou niet voor zijn of haar ouders? Het is mogelijk om een gloednieuwe traplift te regelen maar je kan ook kiezen voor een tweedehandse traplift. Zorg er wel voor dat je bij een betrouwbare aanbieder een traplift regelt. Zo schijnen er heel wat bedrijven te zijn die geen maatwerk leveren of de trapliften veel te laat leveren. Dit zou vervelend zijn voor je ouders en een langverwachte wens in duigen laten vallen. Het televisieprogramma Kassa heeft er laatst een uitzending over gewijd. Zo schijnt dat 87 procent van de consumenten last had van lange levertijden. 61 procent van de consumenten klaagden over het gebrek aan maatwerk. Daarnaast had 41 procent problemen met de leveranciers. Als laatste heeft zelfs 75 procent langer dan een half jaar moeten wachten op een hulpmiddel. Wees daarom gewaarschuwd en kies bewust voor een betrouwbaar bedrijf wanneer je een traplift gaat aanschaffen!