Maak je kind blij met meubels van steigerhout

De natuurlijke uitstraling van steigerhout gaat nooit uit de mode. Niet gek dus dat steigerhout super populair is. Buitenshuis doet het het goed, maar ook binnenshuis zetten we massaal steigerhouten meubels neer. Niet alleen de woonkamer of je eigen slaapkamer is mooi in te richten met steigerhout: ook een kinderkamer kan prachtig worden gevuld met steigerhouten meubelen. Denk aan een bureau, kast of kinderbed. Hout is stevig en kan daarom goed tegen ieder klimmend en klauterend kind. Ga jij een kinderkamer inrichten en wil je je laten inspireren met leuke ideeën? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je over bijzondere meubels van steigerhout.

Wat is steigerhout?

Voordat er steigerhout was, was er vurenhout. Vurenhout is erg geliefd in de bouw, daar het flexibel en sterk is. Het doet het dan ook goed op bouwsteigers. Nadat het jaren dienst heeft gedraaid op zo’n steiger, krijgt vurenhout een stoere grijze kleur door de invloed van het weer. In een meubelfabriek wordt dit vurenhout, bekend als steigerhout, een nieuw leven ingeblazen. Van zitmeubelen tot kasten, worden er allerlei meubels van deze houtsoort gemaakt. Bij een winkel als Vanlonden.com kunnen liefhebbers van steigerhout hun hart ophalen. De opties van steigerhouten meubilair zijn namelijk eindeloos.

Richt een kinderkamer in met steigerhout

De robuuste grijze kleur van steigerhout doet het goed in een slaapkamer. Het biedt ook uitkomst in een kinderkamer. Kinderbedden van steigerhout zijn bijvoorbeeld ontzettend leuk. Steigerhout is een sterk materiaal, dus kun je er allerlei bijzondere dingen mee maken. Je kind zal helemaal gek zijn op een hoogslaper met een speelhuisje eronder. Voor de enthousiaste schoolganger zijn er bedden met een bureau en een knusse zithoek ingebouwd. Een slaapvide van steigerhout creëert meer ruimte waar je (b)engel ongelimiteerd kan ravotten. Comfortabele bedden kunnen worden gecombineerd met sterke nachtkastjes en kisten die zelfs tegen de meest enthousiaste klauteraar bestendig zijn. Met een kledingkast van steigerhout maak je de kinderkamer vervolgens helemaal compleet.

Een speelparadijs in de tuin

Steigerhout doet het ook in de tuin ontzettend goed. Wil je je kind helemaal voorzien van een echt speelparadijs? Denk er dan eens aan om een steigerhouten speelhuis te plaatsen. Zo’n speelhuis ziet er zo natuurlijk uit dat het de fantasie van je kind prikkelt. Het speelhuis is nu een fort op een onbewoond eiland, en dan de kajuit op een piratenschip. Richt ook het speelhuis leuk in met een speelkeuken, leuke kisten en kussentjes en misschien zelfs een kleine steigerhouten tafel, en ook spelletjes als vadertje en moedertje worden leuker dan ooit. Je kind is de koning te rijk. Binnens- en buitenshuis!