Het beste voor jou, het beste voor je kind

Het beste voor jou, het beste voor je kind

Als je veel waarde hecht aan een gezonde levensstijl, is het logisch dat je je kinderen ook bewust wilt maken van de voordelen van gezond leven. Het is belangrijk om hier vroegtijdig mee te beginnen. Een kind dat in de groei is, heeft gezonde en voedzame voeding nodig. Drie tips om je dreumes of peuter op te voeden met gezond en biologisch eten.

Doe samen boodschappen

Ten eerste is het super leuk om samen met je peuter of dreumes boodschappen te doen. Voor een peuter is het een indrukwekkende ervaring om over de markt te lopen en overal de kleurrijke kramen met groenten en fruit te zien. Bij veel kramen kun je biologische producten proeven. Laat je dreumes of peuter zo veel mogelijk proeven.

Samen koken en bakken

Laat je peuter zo snel mogelijk kennis maken met koken. Kinderen vinden het heel leuk om te helpen in de keuken. Kinderen die nu leren koken, leven later bewuster en zetten eerder een gezonde maaltijd op tafel. Natuurlijk hoeft je peuter niet met scherpe messen aan de slag te gaan. Er is altijd wel een veilig klusje te bedenken, zoals het wassen van fruit en groente, het mixen van een salade of het proeven van het toetje.

Kinderen vinden het prachtig om samen iets lekkers te bakken. Een taart bakken (of koekjes of cupcakes) hoeft niet mega ongezond te zijn. Er zijn veel vegan, biologische of glutenvrije recepten te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op Boter & Bloem. Je bestelt een recept en je Boter & Bloem box waarin alle ingrediënten afgepast en afgemeten zitten, wordt thuis bezorgd. Dankzij het handige stappenplan kan de taart niet mislukken.

Kies voor goede kinderopvang

Gaat je dreumes of peuter naar de kinderopvang of buitenschoolse opvang? Ook die instelling kan een bijdrage leveren aan het bijbrengen van een gezonde en bewuste levensstijl. Een goed kinderdagverblijf / goede buitenschoolse opvang zorgt ervoor dat jouw kind vrolijk binnenstapt en aan het eind van de dag weer blij en tevreden naar huis gaat.

Goede voeding speelt een grote rol in het welzijn van je kind. Daarom kiezen sommige kinderdagverblijven ervoor om alleen biologisch eten te serveren. Dat is natuurlijk fantastisch. Kinderdagverblijf Kideo in Gronnigen is er zo een die uitsluitend biologisch eten op tafel zet. De biologische groenten en fruit worden afgenomen bij lokale boeren om hen te ondersteunen in hun bestaan.