squashen

Waarom squash een gezonde sport voor mannen is

Iedereen heeft elk jaar weer nieuwe goede voornemens. Een voornemen dat zowel bij mannen als bij vrouwen op de eerste plaats staat is ‘meer sporten’. En in de sportwereld is er zo ontzettend veel keuze, hoe kies je dan de juiste sport uit?
We wonen in een regenachtig land en buitensporten is helaas niet altijd prettig in verband met de weersomstandigheden. Gelukkig zijn er ook veel sporten die je binnen kunt beoefenen. En wat blijkt nu? Eén van de gezondste sporten voor mannen is squashen. En laat dat nu juist een sport zijn die je binnen kunt beoefenen.

Waarom squashen

Elke man heeft zijn eigen doel voor het sporten. De één doet dit om een betere conditie te krijgen, de ander doet dit om zijn energielevel te verhogen en weer een ander zoekt een leuke sportieve activiteit met z’n beste maat. Vooral wanneer je een betere conditie wilt krijgen en wat fitter wilt worden is squashen de juiste sport voor jou. Met squashen sla je met een squash racket een bal tegen een muur waardoor deze heel snel door de ruimte stuitert en zijn weg naar je medespeler vindt. Omdat dit een snel samenspel is lijkt het soms of je door deze ruimte heen vliegt. Je zult steeds sneller en flexibeler worden en je zult merken dat je conditie met grote stappen vooruit zal gaan. Na elke squash partij zul jij merken dat je uithoudingsvermogen hoger is dan voorheen.

Squashen is voor iedereen

Het leuke aan squashen is, is dat het voor iedereen is. Jong en oud, je bent nooit te laat om te leren squashen. Het is geen moeilijke sport om te leren en je kunt je eigen tempo er in bepalen. Veel regels zijn er niet. Het belangrijkste is dat je er je handigheid in vindt en er plezier in hebt.

Verbeter je spel met een goed racket

Zoals bij elke sport is het ook bij het squashen van belang dat je met het juiste racket werkt. Wanneer je een racket hebt dat aansluit op jouw speelstijl zul je merken dat je meer plezier in het squashen zult hebben en je speelstijl er ook op vooruit zal gaan.
Een kleine tip: Zorg er voor dat je het juiste squash racket aanschaft zodat jij het meeste uit deze sport kunt halen. Bij het aanschaffen van een racket is het belangrijk dat je kijkt naar techniek, je kracht, je snelheid en je huidige spelniveau.
Een Squash racket van QSS Squash is een echte aanrader. Doormiddel van de persoonlijke service die ze aanbieden zul jij er verzekerd van zijn dat jij een racket vindt dat het beste past bij jouw speelstijl.