fitness tracker

Fitness tracken met de Apple Health app

Top 5 fitness trackers voor Apple Health app

Technologie helpt ons met communiceren, informatie verspreiden en steeds vaker ook met onze gezondheid. Of het nu over voedsel en diëten gaat, of over sporten en bewegen; onze telefoon wordt steeds meer een gids voor het leven. Ken je de Apple Health app al, die jou kan helpen met een gezonde levensstijl, maar ook met afvallen? Er zijn verschillende fitness trackers voor IOS die samenwerken met deze app en het nog makkelijker maken een goede gezondheid te behouden. In dit online magazine een top 5 fitness trackers die werken met de Apple health app.

Fitbit Charge 2

De eerste keus is een nogal prijzige keus, maar daar krijg je dan ook wat voor terug: de Fitbit Charge 2. Met een gebruiksvriendelijk scherm kun je makkelijk inzicht krijgen in je hartslag, alarmen zetten of scrollen door verschillende workouts. Daarnaast werkt het samen met je telefoon, zodat duidelijk is wanneer je wordt gebeld en je kunt de eerste regel van je ontvangen berichtje lezen. De batterij gaat maar liefst 5 dagen mee! Het feit dat de Fitbit niet waterproof is, is het enige dat nog mist.

De Activité

Ontworpen met het oog op design lijkt de tracker meer op een horloge dan een object dat je helpt met bewegen. Toch leest de Activité nauwkeurig jouw stappen, de calorieën die je hebt verbrand, de afstand die je hebt afgelegd en het aantal uren (of minuten) dat je op een dag actief bent. Nadelen: niet te gebruiken in het donker en de tracker heeft geen ingebouwde hart monitor of barometer, die je bij goedkopere versies wel kunt vinden.

Huawei Talkband B2

Door specifieke functies onderscheiden de fitness trackers zich van elkaar, en deze Talkband heeft wel een hele handige functie: bellen. Naast het meten van jouw stappen, afgelegde afstand, verbruikte calorieën en het meten van je slaappatroon, kun je bellen via je telefoon met Bluetooth. En de belkwaliteit is ook nog eens goed!

Misfit Flash Activity Tracker

De meer goedkopere fitness tracker is Misfit Flash Activity Tracker en daar heb je misschien al eens van gelezen in een online magazine. Met een hip en handige knop en 12 LED lichtjes. De Misfit Tracker meet je activiteit tijdens lopen, rennen, fietsen, basketbal en zwemmen; want jawel, deze tracker is wel volledig waterproof. Met de lagere prijs kun je echter ook een minder accurate meting verwachten.

Jawbone Up Move

Deze goedkoopste fitness tracker heeft een heel bijzonder design. Er is keus tussen veel verschillende kleuren om je workout in stijl te meten. De app die erbij hoort en die je kunt synchroniseren met de Apple Health app, Jawbone, moet je wel handmatig gebruiken zodra je de stopwatch wil laten lopen, dat bij de meeste trackers automatisch gebeurd.