Crossfit, de sport voor de moderne vrouw

Wat is crossfit?

Je hebt er ongetwijfeld recent van gehoord: crossfit. Crossfit is een nieuwe en zeer populaire trend in de fitnesswereld, maar wat houdt crossfit precies in? Bij crossfit train je in een groep en combineer je meerdere sporten van hoge intensiteit, zoals intervaltraining, gewichtheffen en oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Deze trainingsmethode combineert dus atletiek, gymnastiek en bodybuilding in een enkele work-out, waardoor je op een razendsnelle wijze veel calorieën kunt verbranden en fit kunt worden.

wat doe je bij crossfit

Wat houdt crossfit precies in? Wat doe je bij crossfit?

Wat bij crossfit zeer aansprekend is, is dat je geen zinloze oefeningen op een machine uitvoert zoals bij bepaalde vormen van fitness wel het geval is. Bij crossfit train je je lichaam op een wijze waar het in de echte wereld daadwerkelijk iets aan heeft, door tijdens trainingen zowel te werken aan kracht als aan conditie. Door oefeningen als squats en pull-ups wordt je lichaam functioneel sterker. Tegelijkertijd verbetert je conditie door bijvoorbeeld intervaltraining met een hoge intensiteit.

Het fijne is dat de work-outs heel intensief zijn voor een korte periode. Je traint rond de 20 minuten (of zelfs minder) zo hard als je kunt en dan kun je met een voldaan gevoel naar huis. Dit kan natuurlijk veel aantrekkelijker zijn dan een uur lang gewichten heffen. Zeker voor mensen met weinig tijd om naar de sportschool te gaan kan dit een hele goede oplossing zijn en hierdoor is het ook makkelijker om je aan je schema te houden. Daarnaast doe je dit in groepsverband, wat veel leuker is en veel meer passie heeft dan in je eentje zitten in de sportschool terwijl iedereen om je heen oortjes in heeft. Dit zijn allemaal redenen waarom crossfit zo erg in opkomst is en steeds meer aan populariteit wint.

wat houdt crossfit precies in

Door de hoge intensiteit en zware work-outs is dit een hele goede sport voor mensen waarvoor het belangrijk is dat ze fit zijn, zoals politieagenten of brandweermannen. Hierdoor klinkt dit misschien als een sport die alleen geschikt is voor ervaren mensen, maar niets is minder waar. Groepslessen crossfit heb je in vrijwel elke sportschool en veel mensen in de groep zijn beginners of willen het graag een keer uitproberen. Er is geen daarom enkele reden tot intimidatie en een keer crossfit proberen is dus zeker een aanrader.