Een borreltje op z’n tijd moet kunnen, toch?

Iedereen heeft wel eens een moment van ontspanning en rust nodig. Daarbij is het wel eens lekker om een borreltje en een versnapering te nuttigen. Maar is dit wel zo verstandig voor je gezondheid?

Hoe hou jij een borrel?

Een borrel kan alleen zijn om even tot rust te komen of juist met collega’s, familie en vrienden om iets te vieren. Geen zin om de drankvoorraad te regelen? Laat de boodschappen dan naar jou toekomen! Zo kan je bij een bedrijf zoals Drankdozijn een hoeveelheid drank bestellen voor een borreltje met meerdere mensen. Laat uiteraard ook hapjes hierbij komen. Een noten expert zoals Bas Boer Noten weet exact hoe een gezellige borrel hoort te zijn, met genoeg keuze in het assortiment.

Calorieën

Om op je gezondheid te letten dien je vaak te letten op je dagelijkse calorie inname. Bij het nuttigen van alcohol krijg je ook redelijk wat calorieën binnen, maar als je dit beperkt tot 1-2 kleine glazen, moet het geen probleem zijn. Hou daarbij wel rekening dat je andere versnaperingen ook gaan meetellen. Neem je dus een plankje kaas en noten, dan telt dat flink op. Zeker noten hebben een hoge caloriewaarde.

Gezondheid

Niet alleen de calorieën zijn belangrijk om op te letten. Ook al heb je het caloriegebruik in orde, dien je er rekening mee te houden dat alcoholgebruik schadelijk kan zijn voor je lichaam. Af en toe een drankje moet geen probleem zijn, maar hou dit zeker tot een grens. Ook de opname van gezonde vitames en mineralen kan beperkt worden door alcohol. Drink tussen een glas champagne door een glas water.

Een borreltje teveel?

Natuurlijk kan een feestje of gezellige avond ervoor hebben gezorgd dat de consumptie van alcohol buitensporig is geweest. Zorg dan de volgende dag voor een rustige dag en drink veel water. Dit neemt de kater weg, die ontstaat door uitdroging dankzij de alcohol.

Ontspanning

Naast de lichamelijke nadelen heeft een borreltje op z’n tijd wel het grote voordeel dat het je die ontspanning geeft die je nodig hebt. Je voelt je net wat opgewekter door met iemand te kunnen praten op een informele avond, dit zijn dingen je weer een positiever gevoel geven. Geniet, maar doe het altijd met mate.