6 handige gezondheidapps

Hoe wij als maatschappij gezond kunnen leven is momenteel een behoorlijke hype. Sla een tijdschrift open je vindt altijd wel een artikel over een gezonde leefstijl. Het is dan ook zeker van belang om gezond te leven, zo kan je gezondheidsproblemen voorkomen. Maar dat kan soms best moeilijk zijn. Het gaat namelijk ook om het omgooien van je leefstijl en gewoontes. Gelukkig leven we in een moderne tijd, waarbij we ook de technische mogelijkheden kunnen gebruiken, om onze levensstijl te verbeteren. Een voorbeeld zijn de vele gezondheidapps die te verkrijgen zijn. Hierbij een overzicht van een zestal gezondheidapps:

1. Human
Deze app komt in actie wanneer je een minuut beweegt. Gebruikmakend van de bewegingssensoren, kan deze app controleren of je minimaal 30 minuten per dag beweegt. Als je het doel bereikt hebt, zal de app je complimenteren. Haal je geen 30 minuten beweging per dag, dan krijg je een motiveringsbericht.

2. Fit Brains Trainer
Ook onze mentale gezondheid moet getraind worden. Deze app biedt diverse spellen aan voor verschillende gebieden die in de hersenen actief zijn zoals, geheugen, denksnelheid, probleemoplossing, concentratie, taal en visuele inzicht. Deze gebieden worden door deze spellen gestimuleerd, waarna je per categorie je score kunt bekijken en vergelijken met anderen.

3. SmokeFree
Ben je een verstokte roker? Dan weet je heel goed dat dit niet bevorderlijk is voor je gezondheid. Deze app helpt je bij het stoppen met roken. De app zal je constant motiveren, door je inzicht te geven enkele belangrijke zaken, zoals hoe lang je gestopt bent, hoeveel geld je bespaard hebt, het aantal niet gerookte sigaretten en hoeveel levensduur heb je erbij gekregen. Mocht je dus niemand in je omgeving hebben die je helpt met stoppen, dan heb je altijd nog deze trouwe app.

4. Breathing Zone
Een goede ademhaling kan stress en de gevolgen daarvan voorkomen. Deze app leert je ademhalingsoefeningen die gericht zijn op het verlagen van je hartslag en je bloeddruk.

5. Sleepbetter
Als je een slechte slaper bent helpt deze app je inzicht te krijgen in de oorzaken van je slaapproblemen en zal je ondersteunen in het verbeteren van je slaappatronen. Ook geeft de app weer, wat voor invloed je dagelijkse leefgewoontes op je slaap hebben.

6. MyFitnessPal
Deze app bevat alles wat je nodig hebt voor voldoende beweging. Een stappenteller geeft aan of je progressie maakt met je beweging en voer je maaltijden in de app, zodat je aan de hand van de calorieteller weet of je ook gezond eet.