Gezond én leuk: sporten op vakantie in Frankrijk! 

Ben jij een echte sportfanaat en ga jij er ook op vakantie graag lekker sportief tegenaan? Dan is het aan te raden om je te oriënteren op een vakantie in la douce France. Natuurlijk is Frankrijk een populair vakantieland vanwege de Bourgondische gastvrijheid, het gevarieerde landschap en de rijke kunst en cultuur. Maar ook omdat het Frankrijk ontelbaar veel mogelijkheden biedt om je flink sportief uit te leven, reizen veel mensen jaarlijks af naar het vakantieland. De veelzijdige natuur met meren, rivieren, heuvels en berglandschappen, biedt het sublieme decor voor allerlei avontuurlijke vormen van sport. Wil jij in je aanstaande vakantie in de lente of de zomer ook veel gaan sporten? 

Dan hebben we dit artikel speciaal voor jou geschreven, want we zetten diverse bruisende mogelijkheden voor je op een rij. Compleet met een luxe uitvalsbasis in de vorm van een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad waar je je spieren en gewrichten na een dynamische dag weer helemaal soepel maakt. 

Leuke mogelijkheden voor sporten op vakantie in Frankrijk op een rij 

Voor jong en oud zijn er in Frankrijk volop mogelijkheden om te sporten. In de zomer en in de winter heeft het vakantieland allerlei veelzijdige opties voor vakantiegangers die er flink sportief tegenaan willen gaan:

• Alle soorten wintersport zoals: sneeuwwandelen, alpineskiën, langlaufen, Huskysledetochten, parapenten en helikoptervliegen in iconische wintersportgebieden;

• Mountainbiken, wielrennen en fietsen door steden, dorpen, wijngaarden, heuvels en bergen; 

• Kajakken en kanovaren op rivieren, meren en beekjes; 

• Raften op rivieren op diverse niveaus. 

Kanoën, kajakken en raften

Frankrijk biedt avontuurlijke mogelijkheden in schitterende gebieden om met het hele gezin te gaan raften op allerlei niveaus. Je doet er verstandig aan om het advies van de raft-verhuurders op te volgen als je voor het eerst gaat raften. Heb je het al vaker gedaan en schuw je het niet om nat te worden? Frankrijk heeft ook veel stoere raft-routes waar spanning en sensatie zijn gegarandeerd. Stap in dat geval aan boord bij een gids die het gebied goed kent. Doe je het liever iets rustiger aan? Door te gaan kanovaren of kajakken, geniet je onderweg van al het moois uit de omgeving, zoals dorpen, kastelen en landhuizen.

Mountainbiken en wielrennen

Frankrijk is het wielerland bij uitstek en herbergt de mooiste routes, zoals indrukwekkende routes waarbij je door de wijngaarden fietst, routes met of zonder grote dalingen en beklimmingen en routes waarbij je geniet van adembenemend mooie uitzichten. Ook kun je jezelf sportief uitdagen door te gaan mountainbiken en daarbij heb je de keuze uit routes voor beginners of pro’s die variëren van 10 kilometer tot 80 kilometer lang. 

Waterplezier bij je privézwembad 

Na een dag vol van bruisende sportieve activiteiten gaat er niets boven het strekken van je benen vanuit een riante stoel op het terras van je eigen vakantiehuis. In Midden- en Zuid-Frankrijk vind je de prachtige vakantieparken van een vooraanstaande keten. De parken zelf bieden je overigens ook de leukste mogelijkheden voor sport en spel. Wil je dit jaar extra goed genieten? Dan kun je een vakantiehuis reserveren in Frankrijk met een privézwembad. Je gebruikt al je spiergroepen door te zwemmen en ook laat je ze hiermee goed ontspannen. Zo kun je er de volgende dag weer helemaal topfit tegenaan!