workation

Dit online marketingbedrijf laat werknemers overal ter wereld werken!

De laatste jaren is remote werken in Nederland populairder geworden en daar heeft Corona uiteraard aan bijgedragen. Het heeft ervoor gezorgd dat werkgevers remote werken weer hebben geaccepteerd en daardoor meer vrijheid geven. En die vrijheid is gebleven! Veel werkgevers laten hun werknemers nog steeds met regelmaat vanuit huis werken. Toch zijn er bedrijven die hier nog een stapje verder in gaan. Online marketingbureau Brandfirm is daar één van. Zij geven hun medewerkers de vrijheid om overal ter wereld remote te werken.  

Workation naar Bali 

In 2017 organiseerde Brandfirm voor de eerste keer een workation naar Bali voor het hele team. Drie maanden lang huurden ze een villa op het populaire eiland. Werknemers kregen in groepjes van 8 de kans om maximaal 3 weken vanuit daar te werken. Daar ontstond de traditie! Dit jaar heeft het bureau voor de vijfde keer een workation georganiseerd, wat weer een groot succes was. 

De jaarlijkse workation is echter niet de enige vorm van remote werken die Brandfirm mogelijk maakt. Sinds het succes van de eerste workation krijgen de medewerkers namelijk het hele jaar door de vrijheid om vanuit het buitenland te werken. Brazilië, Sri Lanka, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Zuid-Afrika zijn enkele landen die de medewerkers hebben bezocht om werken met vakantie te combineren. Twee medewerkers zijn zelfs naar het buitenland verhuisd en werken nog steeds vanuit daar voor Brandfirm. 

Om dit mogelijk te maken, zijn er wel een paar afspraken gemaakt. Werknemers mogen hun dag zelf inplannen, zolang ze minstens 4 uur overlap hebben met de Nederlandse werkdag. Verder wordt er verwacht dat het werk en het klantcontact niet onder het remote werken lijden. Een digitale strategie voor een klant moet natuurlijk op tijd worden opgeleverd. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het individu. 

Compensatie van CO2-uitstoot

Brandfirm is zich bewust van de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door te reizen naar Azië. “We vinden het elk jaar weer een voorrecht om naar Azië te reizen voor onze workation en zijn ons erg bewust van die luxe. Daarom compenseren we elk jaar de CO2-uitstoot van al onze medewerkers via de organisatie Gold Standard. We steunen verschillende duurzame projecten, zoals windmolenparken en het verbeteren van leefomstandigheden in derdewereldlanden.”

Voordelen van remote werken

Naast het ontdekken van de wereld, brengt het remote werken vele andere voordelen met zich mee. De vrijheid die werknemers krijgen draagt bij aan hun motivatie en werkgeluk. Ze voelen zich meer gebonden aan het bedrijf en zijn daardoor loyaler. Dat resulteert bij het online marketingbureau Amsterdam in een personeelsverloop van 3% sinds 2021. “Dit is in onze branche, gezien het grote aantal baanwisselaars, zeer bijzonder. Daar zijn we erg trots op!”