Afvallen in de zomer: het kan

De meeste mensen doen in de laatste paar maanden voor de zomer echt begint heel wat moeite om nog een paar kilogram af te vallen. Dat beach body gaat immers niet uit zichzelf tevoorschijn komen en afvallen in de zomer zelf? Dat is bij voorbaat kansloos. Met het warme weer doe je al eens snel een terrasje, je bent uitgenodigd voor allerhande barbecue’s en dan hebben we het nog niet gehad over de vele cocktails. Nochtans is gezond leven in de zomer perfect mogelijk mits je je aan enkele tips houdt.

Ga lekker vroeg of lekker laat sporten

Sporten stopt al snel in de zomer door de hete temperaturen. In een bakoven het beste van jezelf geven is al snel eerder een gevaar voor jouw gezondheid. Ga dus sporten wanneer de temperatuur nog laag ligt of net aan het dalen is. De vroege ochtend en de late avond zijn hier ideaal voor. Lijnen in de zomer kan enkel en alleen als je ook het sporten vol blijft houden en dit een vast onderdeel van jouw schema maken is een must.

Profiteer van het fruit

Op geen enkel ander moment in het jaar is er zo overvloedig veel fruit aanwezig en aan zo’n lage prijzen dan in de zomer. Profiteer daar dan ook van en vervang de snacks uit jouw dieet door een lekker stukje fruit. Een vruchtensalade of zelfs ijsjes van vers vruchtensap zijn heerlijk gezonde tussendoortjes die beter voor jouw lijn en lichaam zijn dan pakweg een ijsje.

Laat de extra’s liggen

Ga je alweer naar een barbecue? Train jezelf dan in het laten liggen van de extra’s. Je hoeft heus geen extra stuk vlees naar binnen te schrokken simpelweg omdat het er ligt. Eet tot je voldoende hebt en lijnen in de zomer is gemakkelijker dan ooit. Dat komt omdat de hoge temperatuur een invloed heeft op jouw eetlust. Hoe warmer het is, hoe minder jouw lichaam trek heeft in extra eten. Maak van dit gegeven jouw bondgenoot. Een bondgenoot die ervoor zorgt dat gezond leven in de zomer geen probleem is.

Ontdek nieuwe sporten

De beste manier om gemotiveerd te zijn en te blijven? Met iets nieuws bezig zijn dat nog de spanning en intrige van het nieuwe heeft. De zomer is het ideale moment voor sporten zoals rolschaatsen, zwemmen, fietsen en ga zo maar door. Misschien zit er wel iets voor jou tussen