De beste sportapps voor je smartwatch

Sporten was nog nooit zo makkelijk als met een smartwatch. Maar wat zijn nu de beste sportapps?

RunKeeper

Dit persoonlijke coachingsprogramma is heel gevarieerd. Op Runkeeper kan je je hardloopactiviteiten bijhouden, maar ook gegevens over wandelen, wielrennen, trektochten en fietsen. Voor het hardlopen kan je je snelheid, afstand, tijd en verbrande calorie├źn meten. Ook de audiobegeleiding is heel handig. Tijdens het lopen krijg je statusupdates over je voortgang. Daarnaast kan je specifieke trainingsschema’s volgen om je doel te bereiken, zoals een hardloopschema voor gewichtsverlies of voor een bepaalde afstand onafgebroken hardlopen. Een goede motivatie om nog beter te worden in hardlopen. Wat ook leuk is, is dat je tijdens je route foto’s met vrienden kunt delen. Voor internetverbinding onderweg kan je de prepaid van Simyo gebruiken. Ga op de site van Simyo naar prepaid vergelijken en achterhaal wat de beste prepaid voor je is.

Runtastic

Deze app lijkt wat op RunKeeper, maar heeft ook aanvullende apps voor buikspieren, bilspieren en andere lichaamsdelen. De app geeft aan hoeveel tijd er voorbij gaat, wat de afstand is en wat je snelheid is. Met trillingen wordt je op de hoogte gehouden of je tempo goed is. De app begeleidt je stap voor stap naar een actiever leven. Zeker een aanrader!

Runfits

Bij deze app train je op basis van je hartslag. Zo sport je op je eigen tempo. Je kan aangeven of je gaat hardlopen, wandelen of cardio-oefeningen of krachttraining gaat doen. Zo kan Runfits duidelijk je hartslag tonen.

Seven

Ook voor workouts bestaan er geweldige apps. Zoals ook voor de populaire 7 Minute Workout. Met een minimale tijdsinvestering onderhoud je toch je lichaam. De app geeft aan welke oefeningen je moet doen en meldt het begin van de volgende oefening. Na afloop krijg je je score te zien. Ideaal voor workout liefhebbers met weinig tijd.

Streaks Workout

Een simpele app waarmee je overal je gezonde levensstijl kan onderhouden. Er zijn 30 oefeningen beschikbaar. De Quick-optie is ideaal als je niet veel tijd hebt, maar je kan ook kiezen voor ‘Tough of Pain’, voor de die-hards. Voor elk wat wils dus. Op de app krijg je animaties te zien die de oefeningen voordoen en je hebt ook een timer.

Heel veel sportplezier toegewenst!